Een black box voor je neus. Vooraf niet weten met welke ingrediënten je mag gaan koken. Dat overkwam de studenten van Hotelschool Venlo op 7 maart tijdens de voorronde van de Champion Challenge 2016.
Deze bijzondere wedstrijd georganiseerd door Horecavakpunt regio Venlo brengt studenten gevoel voor smaak bij, leert ze in teams te werken en snel beslissingen te nemen. De twaalf teams wisten met de verplichte ingrediënten uit de black box: zeebaars, venkel, kwartelei en Chioggia biet prachtige gerechten met bijpassende wijnen te serveren.
De jury bestaande Huub van Stiphoudt van Wijnhuis Blerick, Tim Offermans vam Alles Paletti en Peter Bouman van De kluis Venlo was zeer te spreken over kwaliteit die onze studenten hebben neergezet. De vijf beste teams nemen het tegen elkaar op in de finale op 21 maart.
Met dank aan de sponsoren:
- Bakkerij Lamers
- Hanos
- Wijnhuis Blerick
- Alles Paletti
- Hotelschool Venlo
- Bilderberghotel De Bovenste Molen
- 't Raodhoes
- Bilderberg Chateau Holtmühle